Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ψητές πατάτες

Η πρώτη ανάρτηση για την φετινή σεζόν είναι γεγονός! Θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές σταδιακά. Μέχρι τότε... καλά μαγειρέματα!



Θα χρειαστούμε
12 πατάτες (μεσαίου μεγέθους)
6 φέτες μπέικον 
Κρέμα γάλακτος
Ντοματίνι πομοντόρο
Τυρί τριμμένο
Λίγο βασιλικό
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και χαράζουμε στις πατάτες τρεις-τέσσερις λωρίδες. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες. Χώνουμε προσεκτικά στις λωρίδες τις κομμένες φέτες του μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες. Φτιάχνουμε φωλιές αλουμινόχαρτου και βάζουμε μέσα τις γεμιστές πατάτες. Περιχύνουμε λάδι πάνω τους (περίπου 1 κουταλιά ελαιόλαδο). Στάζουμε λίγη κρέμα γάλακτος και απλώνουμε το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. (Αν διαπιστώσουμε πως οι πατάτες δεν είναι τόσο μαλακές όσο θα θέλαμε περιχύνουμε λίγη κρέμα γάλακτος). Σερβίρουμε κατευθείαν προσθέτοντας κομμένο ντοματίνι πομοντόρο και βασιλικό.

Καλές δημιουργίες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου